Acrobații, ploaie de fulgi și artificii în prima zi de B-FIT in the Street!

Mii de bucureșteni și turiști au întâmpinat ieri trupele participante la cea de-a opta ediție a festivalului internațional de teatru de stradă

Ziua de 9 iunie a marcat deschiderea celei de-a opta ediții B-FIT in the Street! organizată de ARCUB, prin prezentarea trupelor sosite la această ediție. După ce trupele din Spania, Marea Britanie, Italia, Slovacia, Germania, România și Olanda au făcut cunoștință cu publicul bucureștean, aceștia au împânzit străzile principale din Centrul istoric cu spectacole itinerante de acrobații pe catalige, personaje  fantastice, muzicanți, statui vivante, dar și spectacolul Zidul  al celor de la Teatrul Masca.

Momentul cel mai așteptat al primei zile de B-FIT in the Street! 2016 a fost spectacolul nocturn Dream, în care artiștii francezi au umplut Piața Universității cu sfere gigantice, jocuri pirotehnice și acrobații aeriene. Prima seară s-a încheiat într-o ploaie de fulgi, artificii și baloane plutitoare.

DISEARĂ programul B-FIT in the Street! continuă de la ora 17:00 cu spectacolele itinerante pe străzile principale din Centrul Istoric ce invită publicul bucureștean să descopere Bucureștiul cu alți ochi. De la ora 21:30, începe în Piața Universității spectacolul cu o singură reprezentație A-TA-KA și Harlequins.

SÂMBĂTĂ, de la 21:30 – B-FIT in the Street! transformă Piața George Enescu într-o scenă deschisă, cu proiecții video și decoruri la scară mare, prin producția olandeză Globe. Începând cu ora 22.20 are loc parada artiștilor, pe Calea Victoriei, de la Ateneu spre Piața Universității, unde de la 22:45 are loc reprezentația celor de la Quidams – spectacolul Horses of Light and Pegasus.

Ultima zi de B-FIT in the Street! începe duminică, de la ora 17:00 cu lecții de istorie în aer liber aduse de artiști din Austria, galerii de tablouri interactive din Slovacia, ritmuri de fanfară burlescă din Franța și numere de suprarealism magic inspirate din picturile lui Dali, ce vor ține publicul pe străzi până târziu în noapte.

În premieră pentru ediția din 2016, B-FIT in the Street! își lărgește aria de acțiune și aduce teatrul de stradă în cartierele orașului, în calitate de eveniment integrat în candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. În paralel cu spectacolele itinerante din centrul orașului, bucureștenii sunt așteptați sâmbătă, 11 iunie, de la ora 18, în Parcul Humulești din Ferentari și duminică, 12 iunie, de la ora 17, în Parcul Moghioroș din Drumul Taberei, pentru reprezentații B-FIT in the Street! din Franța (Imperial Kikiristan), respectiv Italia (Flag Wavers Rioni).

Programul complet al festivalului și detalii despre trupele participante și spectacole sunt disponibile și pe Facebook, pe pagina B-FIT in the street.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.