Comunicatul de presa: Un weekend de sarbatoare in Bucuresti la B-FIT in the Street! si Cismigiul Copiilor

Duminica, s-a încheiat cu succes cea de-a cincea editie a Festivalului de Teatru de Strada B-FIT in the Street!, organizat de ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti si desfasurat în perioada 30 mai -2 iunie 2013.

Intrat de cativa ani în peisajul cultural al Capitalei, festivalul B-FIT in the Street! si-a conturat o identitate proprie în constiinta publicului bucurestean, care îl asteapta de fiecare data cu interes si entuziasm.

În cele patru zile ale manifestarii, centrul Capitalei a fost transformat în mod spectaculos; întreaga atmosfera urbana, culoarea orasului, dispozitia locuitorilor si chiar arhitectura s-au aflat sub semnul unei arte aparte, care împleteste povestea si cele mai spectaculoase scenografii ale teatrului cu grandoarea si curajul circului. Spatii si cladiri simbol ale Bucurestiului au fost transformate în scene imense, pe care au fost sustinute reprezentatii pline de farmec si suspans. Cromatica citadina a capatat nuante noi cu ajutorul unor personaje în costume fantastice, datorita dansului steagurilor multicolore, manuite cu gratie de cavaleri medievali, prin proiectii video inedite si prin surprinzatoare jocuri de lumini. Muzica orasului a fost îmbogatita de improvizatiile amuzante ale orchestrelor comice si de recitalurile captivante ale unor interpreti virtuosi. Show-urile vesele, imprevizibile si pline de energie ale artistilor profesionisti au animat si însufletit întregul oras.

B-FIT 2013 a reunit peste 200 de artisti, din 6 tari europene. Piata Universitatii (la Statui), Piata George Enescu, Piata Sf. Anton, strazile  Lipscani, Smardan si Stavropoleos s-au transformat în scene deschise, oferindu-le bucurestenilor performance-uri  antrenante. Festivalul a gazduit, de asemenea, doua premiere internationale: Ciuleandra, un spectacol sustinut de Xtreme Project (cea mai cunoscuta trupa autohtona de dans si acrobatie la înaltime) si MUF, un show energic al celor trei instrumentisti spanioli ai CompanieiDavid Moreno, care au surprins publicul, atat prin multitudinea de instrumente la care canta, cat mai ales prin conceptul inedit si prezentarea nonconformista. Pe langa clovni veseli, struti, dinozauri si papusi uriase, cateva momente nocturne au oferit stralucire Bucurestiului pe parcursul festivalului. Reve d’Herbert (al Companiei Des Quidams din Franta), Paraboles (al Companiei OFF din Franta) si Luce (al Companiei Theatre Tol din Belgia) au fascinat audienta, scaldand în lumina noptile acestui weekend, inundand cu jocuri de lumini si efecte speciale Centrul Istoric, Piata George Enescu si Piata Universitatii.

Parada Festivalului, la care au participat toate trupele care au prezentat spectacole mobile, a fost marea atractie a publicului. Calea Victoriei a fost traversata în ritm de sarbatoare de papusi gigant, zane si spiridusi luminosi, dinozauri si struti uriasi, fluturi excentrici si pesti exotici, viu colorati. De asemenea, fotografi de epoca si cavaleri, manuind steaguri medievale într-o perfecta coregrafie sincronizata, au marsaluit printre miile de oameni adunati sa se bucure de frumusetea costumelor si sa se delecteze cu impresionanta oferta artistica.

Anvergura editiei din acest an a B-FIT in the Street!, numarul mare de spectatori, chiar si atunci cand conditiile meteo au fost mai putin favorabile, subliniaza o data  în plus mesajul  transmis de festival: oamenii sunt mereu în forma atunci cand vine vorba de manifestari culturale de cea mai buna calitate.

Detalii pe www.arcub.ro. Urmariti-ne pe:   Facebook si Twiter​ ​

Parteneri media: Antena 3, TV City, Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, RFI Romania, 24FUN, Sapte Seri, mediaTrust Romania, Ring, BeWhere, Carturesti

Parteneri media online: Port.ro, metropotam.ro, 4arte.ro, modernism.ro, iconcert.ro, Teatral.ro, goingout.ro, hipmag.ro, inoras.ro, urban.ro, orasulm.eu, diseara.ro, hotcity.ro, bigcitylife.ro, ziarulmetropolis.ro.

Contact:
Madalina Negrea
PR ArCuB
0728 100 209