Editia 2013

La început de vacanta, Bucurestiul isi deschide portile pentru unul dintre cele mai indraznete evenimente in aer liber, promovate cu succes în întreaga lume.

De regula, când vine vara, scenele trag cortina, artistii pleaca în turnee, muzeele închid portile şi, în general, institutiile de cultura intră în vacanta. Nu este si cazul ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucuresti, care va propune, in pragul sezonului estival, o adevărată sarbatoare de lumina, culoare, sunet si imaginatie: Festivalul Internaţional de Teatru de Strada B-FIT in the Street!

Aflat la cea de-a V-a editie, Festivalul Internaţional de Teatru de Strada B-FIT in the Street! a devenit deja o frumoasa traditie pentru bucuresteni. În agenda Capitalei, evenimentul, ce poartă marca ArCuB, se înscrie printre cele mai asteptate. Totodata, el introduce Bucurestiul în galeria marilor centre culturale europene.

Timp de patru zile, strazile si marile piete din centrul Capitalei sunt animate de spectacole grandioase, parade pline de culoare, muzica, buna dispozitie, reprezentatii unice cu jocuri de lumini, proiectii şi spectacole pline de suspans, care tin publicul cu sufletul la gura.

Intre 30 mai si 2 iunie, peste 200 de artisti renumiti în Europa vor evolua într-o desfasurare de forte artistice de anvergura. Principalele spatii în care publicul se poate intalni cu noul trend al „spectacolului de cetate” sunt: Piata George Enescu, Piata Universitatii (zona statuilor) şi intersectia Lipscani – Carada, din Centrul Istoric al Bucurestiului.

B-FIT in the Street! va fi deschis de cea mai importantă trupă româneasca de profil – Xtreme Project, alaturi de chitaristul Mirel Cumpanas – cu un impresionant show de acrobatie la inaltime, la propriu şi la figurat, care va avea loc pe fatada cladirii BCR, din Piata Universitatii (zona statuilor) si va fi  acompaniat de Orchestra Silvestri, condusa de Tiberiu Soare.

​Cele mai asteptate productii ale editiei din acest an sunt cele ale trupelor Compagnie Off (Franta), Theater Tol (Belgia), Compagnie des Quidams (Franta) sSam Shine (Olanda). Spectacolele lor vor transforma spasii binecunoscute ale orasului in peisaje feerice, scaldate în lumini si culori uimitoare si vor surprinde prin ineditul viziunilor artistice.

Nu lipsesc din program îndragitele spectacole mobile: 8 trupe de prestigiu (instrumentisti, jongleuri, artisti pe catalige si ingeniosi protagonisti de live mouve’art) vor evolua sambata, 1 iunie, si duminica, 2 iunie, pe Calea Victoriei, în parade efervescente pe traseul: Piata Enescu – Piata Universitatii.

Vă invităm la o Sarbatoare a Artelor în strada, o sarbatoare pentru toate varstele si pe gustul tuturor, entuziasta şi plina de culoare, sub razele soarelui; feerica şi maiestuoasa sub clar de luna.
Vă asteptam la B-FIT in the Street! Accesul este gratuit.

Detalii pe www.arcub.ro şi pe site-ul festivalului: www.arcub-bfit-festival.ro

Urmariti-ne pe:     Facebook  si  Twiter

B-FIT in the Street! Acesta este mai mult decât îndemnul pentru a fi în formă maximă din punct de vedere cultural. Este denumirea unui festivalul plin de culoare, de care tuturor ne-a fost dor. Vor fi în Bucureşti trupe mari si mici, spectacole nemaivăzute reunite pentru dumneavoastră în 6 locaţii din capitală.

Nu lipsiţi aşadar de la cel mai spectaculos eveniment marca ArCuB, pe care Primăria Municipiului Bucureşti vi-l oferă la începutul Zilelor Bucureştiului.