In spiritul reliefarii identitatii culturale a Bucurestiului si al integrarii sale in circuitul capitalelor culturale europene, Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul de Proiecte Culturale ArCuB a lansat in cadrul celei de-a doua editii a festivalului Primavara Culturala Bucuresteana 2007 manifestari culturale de o mare diversitate, multe dintre ele cu amploare internationala de mare tinuta, printre care se numara si Festivalurile Internationale de Jazz, de Film si de Teatru.
​Cel mai amplu eveniment preconizat, Festivalul International de Teatru B-FIT, a avut loc in perioada 20 aprilie – 20 mai si a adus in Bucuresti 15 teatre din strainatate (Letonia, Marea Britanie, Lituania, Italia, Franta, Bulgaria, Israel, Statele Unite ale Americii) dar si din Romania(Craiova si Sibiu), cu cele mai valoroase montari ale momentului. Fiecare spectacol a avut mai multe reprezentatii.

Festivalul a fost structurat pe doua sectiuni:

–      Sectiunea PRINCIPALA – in care sunt invitate trupe de teatru subventionate de stat, cu spectacole de anvergura;

–      Sectiunea TEATRU INDEPENDENT – cu participarea unor companii mici, ale caror spectacole se desfasoara in spatii mai  restranse, dar care utilizează mijloace foarte diverse de exprimare artistica, de la commedia del’arte la teatrul de avangarda.

Spectacolele au avut loc pe scenele teatrelor partenere: Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis si Teatrul National Bucuresti.

citește mai mult »